Baile Felix

Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km de Oradea si este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania, situandu-se pe locul doi, dupa litoralul Marii Negre, in privinta numarului locurilor de cazare din Romania (peste 7000). Facilitătile existente in aceasta statiune permit tratarea cu succes a reumatismului si afectiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalatii pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, impachetari cu parafina si alte operatiuni specifice tratamentelor balneare. Statiunea Baile Felix permite si efectuarea unui turism de relaxare, strandul Apollo dispune de bazine pentru inot, pentru copii, bazine cu apa termala si hidromasaj de relaxare, topogane cu apa, sezlonguri si numeroase terase. Piscinele hotelurilor International, Termal si President sunt la standarde internationale si ofera o oaza de relaxare pe tot parcursul anului.

Primele documente din jurul anului 1000 atesta tratarea diverselor afectiuni de catre izvoarele termale, descoperite de calugarul Felix parohul manastirii din San Martin. La inceputul sec XVIII apar primele bai amenajate sub numele de “Baia lui Felix”. Baile Felix se aflata la circa 8 km de oras, a devenit sinonima cu notiunea de statiune balneara, fiind cea mai cunoscuta din Romania si foarte cautata in afara granitelor. Izvoarele cu apa geo-termala cu temperaturi de 43–49°C au proprietati curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice si sodice, iar namolurile au proprietăti sapropelice.

Climatul cu ierni blande si veri moderate favorizeaza existenta unei paduri de foioase intinse, care confera statiunii o atmosfera ideala in orice anotimp, facandu-l propice pentru relaxare si tratament, incât ploaia sau frigul iernii nu reprezinta nici un impediment pentru o baie cu apa geo-termala, in aer liber.
O alegere inspirata.